Ritter Nyomda DIGITÁLIS ÉS OFSZET NYOMDA
BUDAPESTEN
MINDENRE NYOMUNK AMI NEM MOZOG!
Kiadványszerkesztés, DTP-s munkák Budapesten. Keressen minket a következő elérhetőségeken:
Telefon
(06-1) 898-2937, 898-2597
Keressen a weboldalon!
Chat a Nyomdával Chat a nyomdával

Kiadványszerkesztés - nyomdai előkészítés

Találja ki, mit szeretne, kreatív csapatunk formába önti azt. Akcidens nyomtatványokat (névjegy, levélpapír, boríték, szórólap), kedvező kiadványszerkesztési költséggel rendelhet tőlünk!
Munkadíj: Kiadványszerkesztési óradíj nálunk készülő munkáknál 2800,-Ft+Áfa/óra, csak szerkesztés esetén 4800,-Ft+Áfa/óra. Minden megkezdett félóra kerül számlázásra.

Színinformációk

  • 4+0 = a papír egyik oldala teljesen színes (akár fotó is lehet), a másik oldal üres.
  • 4+4 = a papír mindkét oldala teljesen színes.
  • 2+0 = a papír egyik oldala 2 színnel van megnyomva, pl. sárga és kék, a másik oldal üres.
  • 2+1 = a papír egyik oldala két színnel, a másik oldala egy színnel van megnyomva

Nyomdai anyagleadás módja

Képek + kézirat, tervezet

A képek lehetnek:

  • papír ill. diaképek: Lehetőleg jó minőségű, minnél nagyobb képek legyenek. Ha kicsi a hozott eredeti papírkép és azt nagyítani kell, akkor minősége romlik. (Az Internetről letölthető képek általában 72 dpi felbontásúak, ami csak a monitoron való nézegetéshez elég.)
  • digitális formában: CD-t, DVD-t, Pendrive-ot, FTP feltöltést tudunk fogadni. E-mail-t 10 MB-os méretig küldhet nekünk. A képek formátuma lehetőleg tif, jpg illetve eps legyen, 300 dpi-s felbontásban. Az alacsony felbontás ROSSZ minőséghez vezet nyomtatásban. Ha nem áll rendelkezésére jó minőségű digitális kép, inkább hozzon eredeti papírképet és mi szkenneljük be azt.

Kézirat érkezhet:

  • papíron: Amennyiben nem gépelt szövegről van szó, legyen a kézirat jól olvasható és egyértelmű.
  • adathordozón: Kérjük, hogy a lemezen ne legyen semmi egyéb, a megrendelésre nem vonatkozó file. (Ha mégis van, akkor jelezze, hogy melyik file-t hasznájuk.) E-mail esetén a zip tömörítés ajánlott.

Nyomdakész film

Levilágítás előtt kérjük egyeztessen velünk, hogy milyen rétegállású (ofszet, szita) és milyen rácssűrűségű filmet kérünk, továbbá, hogy hány garnitúra film kell a gazdaságos nyomtatáshoz.

Megszerkesztett anyag digitális formában

Ha ön megszerkesztett anyagot hoz grafikus file-ban (pl. cdr, ai stb.), a levilágító file megírására óradíjat számolunk fel. (Kiadványszerkesztési óradíj nálunk készülő munkáknál 2800,-Ft+Áfa/óra, csak szerkesztés esetén 4800,-Ft+Áfa/óra. Minden megkezdett félóra kerül számlázásra.) Ebben az esetben mindenképpen kérünk egy nyomtatott változatot, a használt fontokkal. (A legcélszerűbb, ha a szövegeket körvonallá konvertálja.)

Levilágító file

A levilágító file formátuma ps vagy prn. (Driverek: MAKO 4650 ill. LINOTRONIC 330, 530, 630)

Útmutató emblémákhoz, céges lógókhoz (nem szöveges információkhoz)

A leghasználatosabb képformátum amely veszteség, módosulás nélkül feldolgozható, az a ".tif" és "Photoshop ".eps" képek amely elfogadható felbontása min. 300 dpi ill. a vektorgrafikus állományok (.cdr és .ai ).
A .jpg képek - mivel veszteséges tömörítést alkalmaznak - kerülendők. Feldolgozhatók, de arra számítani kell, hogy minőségükön javítani nincs mód. Egyéb formátumok: gif, bmp, wmf, emf, stb. nem alkalmasak minőségi munkára. Természetesen bármilyen formátumban tudunk fogadni anyagot, de ennek kidolgozása sajnos többletköltséggel jár.